NAVIGATIE

Freetime overzicht
Zoeken


  RUBRIEKEN

FAQ / Help
Wat mag niet?
WZL Wedstrijden
WZL Chat
WZL Toolbar
WZL Statistieken
WZL leden
WZL shop
E-cards

RSS

Fun-feed
Babe-feed
Stud-feed

Een groot aantal pokerrooms geven de mogelijkheid om poker te spelen op internet en geld te storten via het veilige iDeal betaalsysteem.
Overzicht » Computer » Games » [MULTI] Colin McRae Rally Dirt
Onderaan pagina
D3ton8oR
Stella-man
Sinds 15/10/2003
T: 32 R: 1581
5/8/2007 - 14:23u | Quote
Colin McRae DiRT:

Het begon een beetje te vervelen, telkens weer nieuwe Colin McRae Rally games die zeker op het laatst niet veel nieuws meer brachten. Er kan zelfs gesteld worden dat de concurrerende WRC reeks van Sony Colin voorbij was gestreefd. De naam Rally mag misschien zijn weggevallen uit de titel, maar het vertrouwen van Codemasters in off-road racing is niet verminderd. Enter Colin McRae DiRT, een rally game met meer dan alleen Colin's favoriete rallyauto's.

DiRT is een game die eigenlijk het beste te zien is als de DTM Racedriver van de off-road raceklasse. Net als in Racedriver is het namelijk mogelijk niet alleen de races te doen waar de reeks bekend om staat (rally in de Colin McRae-reeks) maar ook nog eens mee te doen aan races die misschien minder bekend zijn, maar niet minder spectaculair. Natuurlijk is er weer de mogelijkheid om in de welbekende rally-auto's te rijden. Dit houdt in dat er het grootste deel van de tijd van één punt naar de andere wordt geracet met maar één auto op de baan. De zogenaamde 'point to point' races. Uitzonderingen zijn crossover races waar op een kort circuit met twee banen tegen een andere auto geracet kan worden.

Een voortvloeisel daarvan is rallycross. Het concept van rallycross is nieuw in de Colin McRae-reeks. Er kan namelijk gereden worden tegen meerdere tegenstanders tegelijk. Dit is weer eens wat anders dan de eenzame races in afgelegen rally parcours. Rallycross races zijn behoorlijk pittig te noemen omdat ook de AI behoorlijk veel tegengas geeft. Waar je voorheen alleen op je tijdbalkje de voortgang van je tegenstander zag, heb je nu maximaal zeven andere tegenstanders die je het leven zuur maken. De actie is meteen vertienvoudigd. De intelligentie van de tegenstanders is voldoende, maar er is zeker ruimte voor verbetering. Vooral wanneer het raceveld dicht op elkaar zit, hebben je tegenstanders maar een kleine hoeveelheid zelfbehoud en rammen ze zonder pardon tegen je achterkant aan als je op hun ideale lijn rijdt. Ook is het voorgekomen dat de leider vastraakte achter een muur, waardoor de rest van het veld, ondanks genoeg ruimte, geen kans zag eromheen te rijden. Verder is de AI voldoende uitdagend om je een aantal leuke races te bezorgen.

De overige disciplines hebben dezelfde opzet als die zojuist zijn besproken, maar dan met andere auto's en circuits. Zo is er rallyraid, een klasse met auto's die we ook kennen uit de Dakar rally. Met zes auto's of dikke vrachtauto's moet over smalle, maar uitgestrekte tracks de finish worden gehaald. De auto's zijn over de gehele linie langzamer dan in de andere disciplines, maar door hun hoge wielophanging en de grote hoogteverschillen in de circuits zijn ze misschien wel het leukst om mee te rijden. Met zes dikke trucks vol gas door de lucht springen is zeer uitdagend en ook nog eens erg leuk. CORR wordt gereden op gesloten circuits met snelle buggy's en Amerikaanse pro-pickuptrucks. Het concept is hetzelfde als in de andere races, de auto's en de tracks zorgen voor een net wat andere ervaring. Als laatste is er hill climbing. Deze klasse bestaat vooral uit 700+ pk auto's die met enorme snelheden de top van een heuvel moeten bereiken. Zoals met dat soort power is te verwachten, zijn deze auto's zeer moeilijk te besturen en is het een uitdaging om zelfs maar rijdend de top te behalen. Codemasters is trouwens niet van hun geloof gevallen. Rally fans kunnen namelijk naar hun hartelust bezig gaan met de Championship mode. Deze modus laat je verschillende kampioenschappen doorlopen met je rallyauto. Lekker vertrouwd en volledig volgens het boekje. Een extra modus om op een track naar keuze te rijden met een auto naar keuze, is ook aanwezig.

Het mag duidelijk zijn, de game is zowel afwisselend als 'fun'. Twee begrippen die bij de laatste Colin game niet zo snel naar voren kwamen. Het fun-aspect heeft men vooral weten te bereiken door de auto's bestuurbaar te houden. Dit houdt in dat de physics niet al te realistisch zijn, maar dat je wel het gevoel krijgt in een off-road auto te rijden. De ietwat arcade-achtige physics brengen echter wel wat inconsistenties met zich mee. Zo is het vooral bij een aantal rallyauto’s moeilijk in te schatten hoe de auto zich gedraagt in bepaalde situaties. Zeker de 'high-performance' auto's hebben vaak enorm veel grip op onverharde ondergronden. Het is dan ook mogelijk om zeer kort voor een bocht in de ankers te gaan en er zonder kleerscheuren uit te komen. De 'arcady' physics worden nog eens benadrukt door de mogelijkheid om tegen wel heel steile hellingen op te rijden als je van de weg bent geraakt. De grotere zwaardere auto's voelen net wat natuurlijker aan met hun slappere wielophanging. Al met al doen de physics niet geheel consistent aan.

Zoals normaal is in een Colin McRae game zijn ook in DiRT de instellingen van alle auto's aan te passen. De auto's staan meestal wel behoorlijk ingesteld om een race in een snelle tijd te voltooien, maar de echte tweak freaks hebben genoeg om mee te spelen. De aanwezigheid van meer tegenstanders betekent ook meteen meer schade aan je auto. En in DiRT zul je het ook weten wanneer je iets of iemand hebt geraakt. Op de hoogste moeilijkheidgraad is er niet veel nodig om je auto zowel uiterlijk als innerlijk compleet te vernachelen. Frontale botsingen zorgen er meteen voor dat je de race kunt beëindigen en na een aantal keren over de kop te zijn gegaan, is het vaak niet meer te zien in welk merk auto je rijdt. Alleen in de makkelijkste moeilijkheidsgraad is het mogelijk om 'terminal damage' uit te schakelen, dus je bent gewaarschuwd.

De hoofdattractie van DiRT is toch wel de 'onboard' camera. Natuurlijk is er vanuit een derde persoons perspectief te rijden, maar naast het feit dat dit standpunt minder realistisch is, is de besturing van de auto's ook veel te gevoelig. Het onboard standpunt is waar gamers het meest gebruik van zullen maken. Vier variaties zijn te selecteren. De bumper camera, motorkap camera, en twee camera's binnen de cockpit. Met name deze laatste twee zorgen voor een echte race-ervaring. In de cockpit is het geluid indrukwekkend te noemen, want alles van kleine kraakjes tot het jankende geluid van de aandrijving is in volle sterkte te horen. Deze zijn, behalve in de third-person camera ook wel in de andere camerastandpunten te horen, maar de echte onboard camera laat alles net dat beetje gedempt horen. Alles bij elkaar geeft het je het gevoel alsof je echt in een off-road auto zit. Daar komt ook nog eens dat bij de heftige bewegingen de camera in geringe mate beweegt. Je standpunt is dus niet helemaal vastgezet, waardoor je meer het gevoel krijgt onderhevig te zijn aan G-krachten. Een leuk detail is overigens de mogelijkheid om extra te focussen op de achteruitkijkspiegel als je op de Y-knop drukt. In andere camerastandpunten resulteert dit zoals in de meeste racegames in een vlugge blik achteruit.

De presentatie van de game is zeker het vermelden waard. Meteen na het opstarten van de game wordt je getrakteerd op een lekker simpele, maar aantrekkelijke menustijl. Scrollen doe je van links naar rechts, maar ook van voor naar achteren. Dit wordt mogelijk gemaakt doordat pagina's zich in 3D bewegen. Met de analoge stick is het zelfs mogelijk je standpunt op deze pagina's te veranderen. Het erotisch aandoende muziekje op de achtergrond past ook nog eens goed bij het stijltje. Om de laadschermen wat minder saai te maken, heeft men de kans gezien deze alle up-to-date informatie te laten zien over jouw progressie. Afstanden die zijn gereden, favoriete auto's, maar ook het aantal keren dat je over de kop bent gegaan komen langs.


Systeemeisen

Minimum:
Windows XP
Pentium 4 @ 3.0 GHz or Athlon 64 3000+
1 GB RAM, Graphics Card: GeForce 6800 / Radeon X1300 or above (MOET shader 3.0 aankunnen MINSTENS)
DirectX Compatible Sound Card

Recommended:
Windows XP/Vista
Intel Core 2 Duo @ 2.66 GHz or Athlon X2 3800+
2 GB RAM
Graphics Card: GeForce 8800 or Radeon X1950
Sound Card: Creative Sound Blaster X-Fi Sound Card

Screens & film:

Cover

Ingame

Replay


Bron: © http://www.youtube.com/v/BOBpFK7SMCs

Official website:

Codemasters



Behoorlijk zwaar spel dus.. Gisteren es rap getest en draait hier vlotjes op "high" en ook nog altijd zeer speelbaar op "ultra". Echt wel de moeite waard, tziet er echt enorm enorm lekker uit!!
MrRed 3.101
wzl-lid
Sinds 5/6/2005
T:229 - R:13960
5/8/2007 - 15:12u | Quote
Diene [ALL] is niet volgens de regels e!
D3ton8oR
Stella-man
Sinds 15/10/2003
T:32 - R:1581
5/8/2007 - 15:26u | Quote
MrRed schreef:
Diene [ALL] is niet volgens de regels e!


Ja 'k weet het.. ma de regels waren geschreven na de post en toen ik 't wou aanpassen besloot wzl om te crashen AANGEPAST en mijn welgemeende excuses!
 
Bovenaan pagina